El vaixell solar de WWF visita Gandia per a concienciar sobre la contaminació de plàstics a la mar

852

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, ha donat la benvinguda aquest matí al conegut vaixell solar de l’ONG WWF Espanya, que visita aquests dies la nostra costa amb la campanya “Embarca’t amb el vaixell solar WWF”, per tal de sensibilitzar, port a port, sobre la contaminació de la mar pels vessaments de plàstics. S’alerta amb dades, però sobretot s’assessora sobre el que cada persona pot fer per tal de contribuir a la protecció del planeta.

Hui dimarts i dijous al matí, s’ha instal·lat un punt informatiu al Moll dels Borja i el vaixell solar, el primer d’aquestes característiques en creuar l’Atlàntic, es pot visitar al Club Nàutic de Gandia. Demà dimecres, el vaixell realitzarà tasques de retirada de plàstics de la nostra mar, amb l’ajuda de bussos.

Les dades

Al món es vessen a l’any 8 milions de tones de plàstics, l’equivalent a un camió diari de recollida de fem. A la Mediterrània, Espanya és el segon Estat més contaminant, després de Turquia. Barcelona i València són dues de les ciutats que més contaminació per plàstics produeixen de la conca mediterrània.

“Per fer-nos una idea, cada persona ingereix a la setmana l’equivalent en plàstic d’una targeta de crèdit. A través de l’aigua potable, de la sal, dels aliments que provenen de la mar, etc.”, ha assegurat Miguel Murcia, coordinador de campanyes amb voluntariat en WWF Espanya.

Què hi podem fer?

Port a port, l’ONG instal·la punts d’informació i realitza tallers a bord del vaixell. També hi ha una campanya de recollida de signatures al web naturalezasimplasticos.es, on més de 52.000 persones ja han firmat per tal de demanar als governs acords vinculats…

“A títol personal, també hem de vigilar el consum de productes amb plàstics d’un sol ús, com ara els embolcalls de la fruita, botelles de plàstic o palletes, etc. A www.plasticometro.es la ciutadania pot comprovar amb un test ràpid quina és la seua contribució a la contaminació per plàstics i quines mesures hi poden prendre per tal d’evitar-ho”.

Izquierdo ha agraït la visita d’una ONG de referència en la defensa del planeta i de les espècies en perill d’extinció. “Cal conscienciar la població de la concentració elevadíssima de micro-plàstics a la nostra Mediterrània. Moltes vegades amb xicotetes pràctiques diàries no som conscients del mal que hi podem fer”.

En aquest sentit, la regidora de Gestió Responsable del Territori ha anunciat que una de les primeres mesures del govern local cap a la substitució de plàstics d’un sol ús serà la utilització de gots i pitxers de vidre per a l’aigua, a partir de la setmana pròxima, en totes les reunions, actes.., que es realitzen en les dependències municipals. “Totes i tots, administracions i ciutadania, podem fer xicotets gestos per a salvar el planeta”.

Compartir