Vila-real reforçarà la seguretat en festes amb un dispositiu especial

696

Un dispositiu especial, format per la Policia Local, Policia Nacional i Policia Autonòmica juntament amb altres cossos com la Guàrdia Civil, Protecció Civil o Creu Roja, reforçarà la seguretat en els principals actes multitudinaris de les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia. La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha perfilat els últims detalls del dispositiu.

Per a garantir la seguretat durant les festes, la Junta de Seguretat preveu una estreta col·laboració entre la Policia Local i Policia Nacional, que reforcen els seus operatius, a les quals enguany se suma un major protagonisme de la Guàrdia Civil, que realitzarà controls de trànsit i de pirotècnia, àmbit en el qual oferirà els seus coneixements.

El dispositiu incidirà fonamentalment en les zones de majors aglomeracions per la celebració d’actes multitudinaris, ja que es manté en el 4 (risc alt) el Nivell d’Alerta Antiterrorista. Zones com el Recinte de la Marxa –amb especial atenció per part de la Policia Nacional-, la plaça del Labrador –on s’esperen actes com la baixada de la Mare de Déu de Gràcia, dos partits de futbol, el concert de Jarabe de Palo o el macrosopar de veïns-, la Vila, avinguda la Murà o la plaça Major comptaran amb un major control per part dels efectius de seguretat, que també estaran presents en els actes taurins, especialment la Policia Autonòmica. A més, atenent al nivell d’alerta, es contemplen mesures com el tancament de carrers i zones on se celebren els actes amb obstacles i elements dissuasoris i vehicles creuats.

“Un any més, les nostres festes compten amb una gran quantitat d’esdeveniments multitudinaris”, explica l’alcalde, qui destaca que “el protocol està preparat perquè no hi haja cap problema, gràcies a l’estreta coordinació entre els diferents cossos”.

Compartir