Tradició, música i cultura per als actes del 9 d’octubre a Castelló

603

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha donat a conèixer avui els actes corresponents a la celebració del 9 d’octubre i ha recordat que “és molt important celebrar aquesta sèrie d’actes que ens reafirmen en qui som i d’on venim i que ens brinden l’oportunitat de celebrar tots junts que som valencians”.

Així doncs, des de la Regidoria de Cultura s’han programat una sèrie d’activitats commemoratives al voltant de la celebració del dia de la Comunitat Valenciana. A pesar que les propostes més destacades es duran a terme el dia 9, aquest dijous es donarà el tret d’eixida al primer acte, que serà la presentació del llibre ‘El Castell Vell de Castelló de la Plana. Recuperant el patrimoni, reconstruint la història’, escrit per Pablo García Borja i Joan Enric Palmer Broch i que tindrà lloc el dia 4 d’octubre a les 19.30 hores en el Menador.

El divendres 5 a partir de les 19.30 hores de la vesprada tindrà lloc el Correllengua en el qual participaran les escoles de la ciutat, la Conlloga Muixeranga de Castelló, la Muixeranga de la Plana i el grup de danses El Millars. El recorregut començarà en el carrer Moncofar (enfront de l’institut Sos Baynat) i recorrerà el carrer Rafalafena, plaça María Agustina, carrer Comte Pestagua, plaça Clavé, i l’avinguda del Rei en Jaume.

Per al dissabte 6 d’octubre, es preveu la celebració de la sisena edició del FeCStival, amb propostes emergents de l’escena musical nacional i local a partir de les 11.00 hores en el Parc de Rafalafena. A més, també hi haurà activitats, tallers i actuacions per a xiquets i xiquetes i famílies. La festa s’allargarà fins a les 2.00 de la matinada del diumenge i comptarà amb les actuacions de Morgan, Dry River, Mueveloreina, La Plata, La Ranamanca, The Soca, Junior Mackenzie, Jack Bisonte, Tomaccos i Noesruido.

El mateix dissabte també se celebrarà a les 12.00 hores l’Entrada de bandes de música de la Federació de Bandes, que recorrerà l’avinguda del Rei, carrer Colón, carrer Emmig, Porta del Sol, carrer Gasset, carrer Major, carrer Arxipreste Balaguer, plaça Major, carrer Vera i plaça Santa Clara.

Per a commemorar el dia dels valencians i les valencianes, a les 12 de la nit del dilluns 8 d’octubre hi haurà un castell de focs en l’esplanada del Palau de la Festa. Una celebració que seguirà el dimarts 9 d’octubre a les 11.45 hores en la plaça Major amb la Cercavila de les Tres Cultures amb l’Associació l’Aljama, els Moros d’Alqueria i la Germandat dels Cavallers. La cercavila recorrerà l’avinguda del Rei en Jaume, els carrers Bayer i Navarra, plaça del Real, Porta del Sol, carrer Gasset, carrer Major, carrer Arxipreste Balaguer i plaça Major. En finalitzar el recorregut, a les 12.00 hores, tindrà lloc el Concert de les Tres Cultures a càrrec de la Banda Municipal de Castelló i que comptarà amb la participació de la Conlloga Muixeranga de Castelló, l’Aljama, els Moros d’Alqueria i la Germandat dels Cavallers de la Conquesta. Finalment, a les 13.00 hores es lliuraran al Saló de Plens de l’Ajuntament els premis Valencià de l’Any a Carme Barceló Torres i Benjamí Barberà Miralles.

Compartir