Més de 860 visitants consoliden la importància del Museu de Prehistòria de València en la Nit dels Museus

1256

Des de fa tretze anys que el Museu de Prehistòria participa activament a la Nit Europea dels Museus. Este event, que organitza el Ministeri de Cultura de França i que es va estendre ràpidament a altres països de l’àmbit europeu, té una acollida excel·lent entre el públic de la ciutat de València y municipis propers.

Este any el museu, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha seguit el lema proposat per l’ICOM “Museus hiperconnectats: noves perspectives, nous públics” fent seu el lema “Connectat amb el museu”.

Des de les 21’30h del dissabte, en que va obrir les seues portes, fins les 2 de la matinada 861 persones participaren en les seues activitats.

El públic podia realitzar visites guiades a l’exposició temporal “L’Enigma del Vas, a la sala de Món Romà o visites familiars a la sala de Cultura Ibèrica on una nimfa, una dama o el propi “Guerrer de Moixent” i el seu cavall acompanyaven al visitant al seu recorregut. Al mateix temps, al pati, es feren diversos tallers i es va instal·lar un photocall on el públic va es poder realitzar “una imatge per al record” vestint-se de iberes i ibers.

El divendres, Dia Internacional dels Museus, 430 persones participaren en les visites guiades, tant a estudiantes de diferents etapes de formació com a associacions i col·lectius del barri, dins d’un projecte inclusiu més ampli de participació ciutadana que porta desenvolupant el museu al llarg d’este any. A més de les visites concertades, al voltant de 174 persones realitzaren visites lliures a les diferents sales del museu.

Per a tancar les activitats d’esta setmana, on els museus han sigut protagonistes, la Biblioteca infantil del Museu de Prehistòria va preparar una animació titulada “Egipte una cultura hiperconnectada per un riu, a la qual assistiren 148 persones

Les més de 1600 persones que ens han visitat al Dia i la Nit dels museus mostren l’interès de la ciutadania per la cultura i consolida al Museu de Prehistòria de València com a un referent del patrimoni arqueològic valencià.

Compartir