Més de 1.300 alumnes participaràn a la ‘Castellonada 2018’

1141

La ciutat de Castelló rep el pròxim dimarts 27 de febrer al Menador la Castellonada’18 a partir de les 9.30 hores, una gimcana digital adreçada a l’alumnat de tota la província on aprendran orientació dins de la ciutat combinant els mitjans clàssics amb l’ús de les TIC i coneixeran els principals punts d’interés patrimonial de la ciutat de Castelló. Aquesta, que es va celebrar per primera vegada l’any 2016, comptarà amb la participació de 17 centres educatius de secundària, batxillerat i cicles formatius de la província de Castelló, com l’Alcora Betxí, Borriana, La Vall d’Uixó, Benicàssim, Torreblanca, Benicarló, Viver o Sant Mateu, i de la que s’esperen entorn a 1.300 xiquets i xiquetes.

La Castellonada és un projecte de geolocalització i tecnologia mòbil dins del World Mobile City Project, i està organitzada per un col·lectiu de docents de la província de Castelló vinculats a la formació docent en competència digital i en itineraris culturals. Compta amb el suport de la Regidoria d’Educació dins del programa de ciutats educadores de l’Ajuntament de Castelló, del CEFIRE de Castelló i de la Universitat Jaume I.

L’activitat consisteix a geolocalitzar, entre els alumnes dels centres participants, en un únic mapa interactiu, els principals punts d’interés patrimonial de la ciutat de Castelló. La tasca de geolocalització es realitzarà amb l’ajuda d’uns targetons que inclouen preguntes i informació mitjançant codis QR, elements de realitat augmentada, xarxes socials, i fent ús d’aplicacions mòbils gratuïtes. Per a orientar-se l’alumnat s’ajudarà de mapes digitals, mitjans de transport i les aplicacions d’orientació apreses, i en cada punt caldrà passar una prova.

El projecte naix de la necessitat de facilitar a l’alumnat, i a les persones dels pobles i que no estan acostumades a desplaçar-se i moure’s per una ciutat, a conéixer i saber localitzar qualsevol punt a la ciutat amb l’ajuda de les noves tecnologies. Amb aquest es pretén introduir l’ús dels dispositius mòbils com a eines d’aprenentatge al mateix temps que realitzen una experiència col·laborativa, motivadora i de recerca del patrimoni cultural, una experiència que enguany tindrà els hashtags #Castellonada18 #CSada18.

A més, al final de matí tindrà lloc una flashmob en la qual participaran totes les persones de la Castellonada’18, i consistirà amb una coreografia grupal amb suport musical on aniran apareixent en un espai determinat i de manera casual executaran cadascuna de les accions assignades i desapareixeran de l’espai amb total normalitat.

Compartir