Les Beques audiovisuals de patrimoni 2018 tindràn com a protagonistes als refugis antiaeris i l’edifici de la Biblioteca Central

1017

El regidor de Gestió Responsable del Territori (Patrimoni) de l’Ajuntament de Gandia, Xavi Ródenas, el director del CEIC Alfons el Vell, Lluís Miret, i subdirector de Promoció del Campus Gandia de la UPV, Josep Àngel Mas, han donat a conèixer aquest matí els dos projectes becats a la primera convocatòria de les Beques Audiovisuals 2018, amb l’objectiu de donar a conèixer el nostre patrimoni històric, artístic, cultural o natural, així com donar suport a nous creadors i al sector audiovisual.

De fet, els equips dels dos projectes becats estan formats, majoritàriament, per alumnat del Grau de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la UPV. “Segur que faran un bon treball, a partir de l’excel·lent formació acadèmica rebuda al Campus. Estem encantats de col·laborar en projectes que relacionen la nostra universitat amb el seu entorn, en aquest cas el patrimoni”, ha indicat Mas.

D’una banda, “Gandia baix les bombes”, de , “és una proposta audiovisual sobre els refugis antiaeris de Gandia i els bombardejos de l’aviació feixista italiana, que la ciutat i el port van patir durant la Guerra Civil”, ha explicat Miret.

Carlos Antonaya, Blanca Aranda, Marcos Ruiz, Celia Donet i Eduardo González-Elipe formen l’equip que durà a terme l’altre projecte becat. “Gandia llig”, “repassa els usos, la història i les restauracions que ha tingut l’edifici de l’antic Convent de Sant Roc, seu actual de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, a la plaça Rei en Jaume I: Convent, presó, jutjats, Correus, Biblioteca Central i Arxiu Històric”.

Els dos treballs audiovisuals obtenen una dotació econòmica de 1.000 € cadascú i es gravaran a l’estiu. S’entregaran abans del 17 de setembre i, posteriorment, seran presentats públicament. “Seguint l’experiència dels Clips per la Sostenibilitat, l’Ajuntament es compromet a donar-li projecció als mini-documentals: als centres d’interpretació, xarxes socials, fires de turisme, centres educatius, espais públics, etc…”, ha assegurat Ródenas.

Compartir