L’alcalde d’Alacant presenta el Llibret de les Festes Tradicionals del Raval Roig, que compleixen 180 anys

1468

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha valorat hui el component històric del Llibret de les Festes Tradicionals del Raval Roig, que compleixen 180 anys. El primer edil ha incidit en aqueix aspecte durant la presentació de la publicació que s’ha desenvolupat en la Sala d’actes de la Casa de la Festa “Manuel Ricarte”.

La portada del llibret, que inclou el logotip del 180 Aniversari, és original de Lluís Amat. Ja en la faceta cultural, Barcala ha subratllat els articles d’Óscar Llopis, amb documents que atesten celebracions en el Raval Roig en 1839; l’últim lliurament, original de Rafael Sellers, sobre el publicat en la premsa escrita en el període 2001-2018; la semblança que Agustín Medina fa d’un veí del *Raval Roig emblemàtic, com va ser José Alonso Mallol, regidor de l’Ajuntament d’Alacant, o les fotografies inèdites, gravats i pintures recopilades per Santiago Linares. D’aquest llibret flama també l’atenció, ha precisat Barcala, la “singularitat” del còmic original de Macarena Mena. Ha finalitzat el primer edil fent una crida a la ciutadania “a participar i a visitar aquesta barriada alacantina que vela per les seues arrels. I fer-ho, és també estimar a Alacant i el que suposa”.

Les Festes Tradicionals del *Raval Roig discorren des del 4 al 8 de setembre. El pregó serà pronunciat el dimecres 4 de setembre pel tenor, nascut en el Raval Roig, Mario González. La cita serà en la Plaça de *Topete. La poalà i la Processó són dues dels actes més significatius del programa.

Compartir