L’ajuntament de València reforça el dispositiu policial a les platjes durant l’estiu

1551

Un total de 53 agents treballen, des de finals de maig, en el dispositiu especial organitzat per a protegir i vigilar les platges de la ciutat. Este servici, com l’any passat, es presta durant les 24 hores del dia «per a garantir la tranquil·litat de les persones usuàries de la platja i evitar furts en este espai urbà», tal com ha informat hui la regidora de Protecció Ciutadana en funcions, Anaïs Menguzzato, durant la presentació de l’operatiu, actiu fins al 15 de setembre.

No obstant això, Anaïs Menguzzato ha explicat que les dates anunciades sempre són estimatives, «perquè el servici es mantindrà si així ho exigix l’afluència de gent, tant a les platges del nord (Malva-rosa i Cabanyal) com a les del sud (Pinedo, el Saler i el Perellonet)».

Pel que respecta als mitjans, l’edil en funcions ha indicat que este estiu el dispositiu de policia a les platges es reforça amb 3 agents. «Este cos garantirà la convivència en este espai i assistirà el rescat de persones, si és necessari, especialment en la superfície».

La Policia Local, present en totes les platges urbanes, també s’encarrega del control de la venda ambulant o d’activitats d’índole il•legal, «així com de les zones d’estacionament en les quals, a vegades, es genera algun tipus de conflicte». A més, ha afegit Menguzzatto, «este any també vigilarà els vehicles de mobilitat personal perquè no circulen per la zona dels vianants».

D’altra banda, ha continuat l’edil, «mantenim un servici, que ha fet un gran treball durant els últims anys, per a ajudar menors que es perden a trobar els seus progenitors». Este treball es farà juntament amb la Creu Roja.

«Així mateix, continuem amb l’ampliació de l’horari que vam inaugurar l’any passat, quan vam posar en marxa l’operatiu durant les 24 hores. I és que anteriorment el dispositiu només funcionava des de les 8 del matí fins a les 8 de la vesprada i nosaltres vam entendre que a partir d’esta hora continua havent-hi una gran afluència a les nostres platges i als passejos, on hi ha moltes zones d’oci. L’experiència va ser molt positiva, ja que hi havia molt de treball a la nit que es duu a terme amb la col•laboració de la Unitat de Convivència i Seguretat (UCOS)».

Finalment, Anaïs Menguzzatto ha recordat que la Policia «també fa un important servici de labor informativa a l’hora d’advertir les persones que quan vagen a banyar-se no han de deixar les pertinences a soles a l’arena». «Mitjançant senzills consells com parar atenció a les pertinences o demanar a algú que estiga a prop que les vigile, evitem que en moltes ocasions ocorren estos furts».

Quant als mitjans tècnics, la Policia Local, Bombers i Protecció Civil mantenen la provisió instal·lada l’any passat, «amb les millores realitzades: aïllament tèrmic, lavabos interiors, wifi». «A més, incorporem dos quads més, per tant, passem de quatre a sis, la qual cosa ens permet una millor atenció a la zona de les platges. I afegim també el conegut com bugui, que és un vehicle elèctric i que servix per a circular per la sorra i permet que dos agents vagen al vehicle».

«Pel que fa als bombers, continuen tenint les llanxes per a fer rescat de persones i este any hem comprat una taula que ajuda a fer rescat en superfície. També un nou equipament per a bussejadors. El més important és que la gent ve a les nostres platges a gaudir i que el treball de la Policia Local, Protecció Civil i Bombers és millorar la qualitat d’este servici», ha conclòs Anaïs Menguzzato.

Compartir