L’ajuntament de València es personarà en el procediment que investiga el frau a l’EMT

1359

La Junta de Govern local ha aprovat este matí la personació de l’Ajuntament de València en el procediment obert pel Jutjat número 18 de la nostra ciutat que investiga l’estafa a l’EMT. També ha aprovat la modificació de l’ordenança que regula les taxes d’aparcament perquè els vehicles elèctrics i híbrids no paguen en els estacionaments regulats per l’Ora durant dos anys, així com la instal•lació de cinc noves pèrgoles fotovoltaiques a la ciutat i altres assumptes sobre els quals han informat la portaveu i vicealcaldessa, Sandra Gómez i el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo.

L’Ajuntament va personar-se en el procediment que s’investiga en el Jutjat número 18 de València per a esclarir les causes i delimitar responsabilitats en relació amb l’estafa a l’Empresa Municipal de Transport (EMT). Esta decisió ha sigut presa hui en la Junta de Govern Local, segons ha explicat el portaveu i vicealcalde, Sergi Campillo, que ha comparegut junt a la portaveu i vicealcaldessa Sandra Gómez, per a informar d’este i altres assumptes abordats pel citat òrgan de govern municipal.

Sergi Campillo ha assenyalat que l’objectiu principal d’esta personació és recuperar els diners estafats. «Ens hem personat en la causa perquè volem recuperar fins a l’últim cèntim estafat». En este sentit, Sandra Gómez ha afegit que «esta personació legitima a l’Ajuntament per a iniciar qualsevol acció de restitució».

VEHICLES ELÈCTRICS

En la mateixa compareixença, Gómez, ha anunciat la modificació de l’ordenança que regula les taxes d’estacionament de vehicles en la zona regulada per la (ORA), perquè aquells vehicles acreditats pel seu nivell de combustió com ‘Zero emissió’: elèctrics o híbrids amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres, puguen aparcar gratuïtament en la zona ORA durant dos anys. «Amb esta mesura volem ajudar perquè València siga una ciutat referència dins de les iniciatives fiscals per a combatre el canvi climàtic i afavorir la transició ecològica».

PERSPECTIVA DE GÈNERE

La Junta de Govern Local ha donat llum verda, d’altra banda, a la creació d’una comissió que avaluarà el pressupost municipal de l’Ajuntament de València «perquè s’ajuste als criteris de perspectiva de gènere tant en la seua elaboració com en la seua aplicació». Sandra Gómez ha ressaltat la voluntat del Govern del Rialto d’introduir esta perspectiva en tots els àmbits de la gestió municipal. «En eixa comissió estaran representades les àrees d’Igualtat i Hisenda, però també altres servicis municipals i representants d’associacions ciutadanes, perquè no es quede res fora d’eixa perspectiva».

També s’ha informat de la intenció de crear comissions que aborden els comptes municipals «amb una perspectiva de lluita contra el canvi climàtic, de cara a l’immediat futur, de desenvolupament econòmic local i de generació d’ocupació».

Finalment, Campillo ha informat de l’acord de la junta de Govern per a destinar 100.000 euros per a promoure projectes que fomenten la igualtat entre homes i dones o que afecten el col•lectiu LGTBI.

PÈRGOLES FOTOVOLTAIQUES

S’ha informat igualment de l’acord per a instal•lar noves pèrgoles fotovoltaiques en cinc barris de la ciutat: Botànic, Tres Forques, el Cabanyal, la Llum i Malva-rosa, sobre el qual ja hem informat àmpliament en una nota de premsa. “El pressupost d’adjudicació és de 443.614,65 euros i permetrà un estalvi energètic anual de 400 MWh i una reducció de la factura d’aproximadament 40.000 euros anuals», ha assegurat Campillo.

El portaveu i vicealcalde s’ha referit en un altre apartat de la seua compareixença a la contractació per la Junta de Govern Local de 4 nous integradors socials que s’unixen a les huit contractacions aprovades fa una setmana. «Els treballadors són fonamentals per a l’aplicació de la Renda Valenciana d’Inclusió». A més ha recordat que l’Ajuntament rep una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a desenvolupar la comesa que realitzaran els integradors socials.

Compartir