L’ajuntament de Castelló presenta la nova eina que ofereix informació sobre els immobles gestionats per l’Ajuntament

639

El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, ha presentat aquest matí una nova eina del Panell de Govern Obert gràcies a la qual “aconseguim un nou objectiu de l’Acord del Grau en pro de la transparència i gràcies a la qual els castellonencs i les castellonenques podran fiscalitzar a l’equip de govern fent que l’auditoria ciutadana siga una realitat”.

Així, el Panell de Govern Obert de la web municipal ofereix des d’avui una nova secció amb informació sobre els béns immobles gestionats per l’Ajuntament de Castelló i dóna la possibilitat de consultar a través de documents en formats pdf i excel les dades de les propietats així com de localitzar-les geogràficament en el mapa del GeoPortal.

La nova eina de transparència de l’Ajuntament ofereix informació tant de les propietats del consistori com d’aquelles que li han sigut cedides o estan llogades.

El regidor ha destacat que “entenem que era important que aquesta informació fora pública perquè permet, no solament que la ciutadania ens fiscalitze com a govern, sinó també perquè amb aquesta informació a l’abast de tots, els polítics podem prendre decisions com un bon govern i no solament per impulsos”.

García ha recordat la importància d’aquesta nova eina perquè genera un canvi abismal en la gestió, “anteriors governs van demostrar sobradamente que no tenien cap intenció ni voluntat d’oferir a la ciutadania un ajuntament del segle XXI i una prova significativa d’açò és el fet que quan la vicealcaldesa i regidora d’Habitatge va preguntar si teníem una base de dades dels habitatges municipals li van ensenyar un document de word”.

El Panell de Govern Obert, que es va presentar al desembre de 2015, és la “joia de la corona” quant a transparència municipal es refereix i es tracta d’un element viu que ha anat sumant noves pestanyes en aquests tres anys. Va nàixer amb set apartats diferents: Participa, Indicadors, Observatori, Pressupostos, Transparència, Laboratori i Pla de Transparència i Govern Obert als quals durant aquest temps s’han sumat les eines per a conèixer el compliment del Pla de Govern, les agendes dels regidors, el cost de la promoció institucional, els acords i videoactes dels plens, o les factures de l’Ajuntament.

García ha destacat que gràcies al Panell de Govern Obert i a tota la informació que aquest inclou “complim amb un compromís estructural del govern, la transparència, que ha d’estar plasmat en la pàgina web municipal, a l’abast de tota la ciutadania”.

Compartir