L’ajuntament d’Almassora incrementa les actuacions contra els mosquits davant les pluges i la calor

641

L’empresa encarregada del tractament de mosquits a Almassora ha reforçat els serveis davant el repunt de la plaga en municipis costaners a causa de les pluges dels últims dies i les altes temperatures. Els serveis per a atallar molèsties a la ciutadania van continuar ahir tant en la platja com en el casc urbà. A més del cronograma habitual de treball, els operaris van atendre els avisos de particulars.

En aquest sentit, la regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha recordat que el part de treball de la jornada d’ahir inclou actuacions en els embornals del carrer Sant Jaume en el nucli urbà i en la platja en Barlovento i Ausiàs March. A més, les atencions també s’han distribuït en trams soterrats de sèquies en el camí de la Mitjera, Venècia i Om Blanc, així com al costat dels col·lectors nord i centre i la Murgonà.

“Els punts de tractament corresponen tant als tractaments regulars que l’empresa duu a terme des de principis d’any per a prevenir les molèsties com a peticions específiques dels veïns per a les actuacions en zones públiques”, ha indicat. A més, els avisos de l’Agència Estatal de Meteorologia que alerten de més tempestes són un factor determinant perquè l’empresa modifique el cronograma de treball.

Aquest és variable, indiquen les mateixes fonts, i està marcat per factors climàtics com la humitat, la pluja o la temperatura, atès que propicien el desenvolupament de les larves. És per açò que l’empresa ha recomanat als propietaris d’habitatges amb piscines que seguisquen les cures oportunes per a evitar la proliferació de mosquits, a més de recomanar la retirada de punts d’aigua estancada com a tests o fonts ornamentals.

En zones públiques, els operaris malden per revisar les zones més sensibles a l’aparició i desenvolupament de la plaga per a identificar nous focus. Les inspeccions periòdiques continuaran demà per a minimitzar les molèsties al veïnat. La prospeccions es distribueixen en: zona de marjal, zones d’inundació temporal, voltants del riu Millars, basses de reg, canals i sèquies, sèquies de reg, piscines, embornals, clavegueram, solars urbans i obres paralitzades, fonts ornamentals públiques i zones d’arbrat i enjardinades del nucli urbà i de la platja.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Almassora té un contracte valorat en 18.148,79 euros (IVA inclòs) amb GPM Servi S.L., que s’estén fins al 28 de febrer de 2019, per al tractament dels mosquits. A més, els tècnics han iniciat els tràmits per a sol·licitar la subvenció de la Generalitat Valenciana als tractaments contra el mosquit tigre.

Compartir