La Romería del Salvador d’Onda reuneix a milers de persones

765

Com és tradició cada diumenge 5 d’agost, milers d’onders han demostrat la seva devoció al Santíssim Salvador, patró de la localitat, amb la tradicional romeria a l’ermita. Degut a que és un dels actes més participatius d’Onda, el consistori ha desplegat un important dispositiu de seguretat, recolzat amb el treball realitzat per molts voluntaris i membres de la Junta de Festes.
En el tradicional recorregut des de la zona esportiva fins a l’esplanada de l’ermitori, han participat veïns de totes les edats, a peu, cavall o amb carro, la representació municipal, encapçalada per l’alcalde Ximo Huguet i les reines de la Fira d’Onda i les seves corts d’honor. Durant tot el recorregut han estat acompanyats pel Grup de Dolçainers i Tabaleters d’Onda que han amenitzat el trajecte.

Una vegada finalitzat el recorregut, els assistents han pogut gaudir del cant de l’himne del Salvador i les actuacions del Grup Folklòric. A més, els participants han rebut aigua, coca i granissat de llima per a fer front a les altes temperatures que s’han viscut durant la jornada.

També ha obert les seves portes l’habitual fira comercial, que està instal·lada als voltants de l’ermita i que es clausurarà demà dilluns a les 22.00 hores.

A més de rendir devoció al Salvador amb la tradicional romeria, també estan programades diverses misses al llarg de la jornada. La primera d’elles ha sigut a les 21.00 hores del diumenge, repetint-se amb posterioritat a les 22.00 hores, 23.00 hores, 00.00 hores i 01.30 hores, mentre que el dilluns 6 d’agost començarà la primera missa a les 08.00 hores, sent a les 12.00 la missa major al Santíssim Salvador. Per a poder acudir a les festes l’Ajuntament d’Onda ha posat a la disposició dels onders un servei d’autobusos gratuït.

Música per a complementar la tradició

Paral·lelament a la programació més tradicional, el programa s’ha completat amb una important proposta musical. En la nit del dissabte va actuar Miguel Poveda, concert dins de ka seva gira Enloquercido. Les festes del Salvador continuen aquesta matinada, a partir de les 00.30 hores, amb les actuacions de l’orquestra La Pato i, a continuació, Dj Josvi al Recinte Multiusos.

Compartir