La Diputació de Castelló tindrà llesta Villa Elisa abans de cap d’any

673

La Diputació de Castelló incorporarà a la fi d’enguany una recuperada Vila Elisa com a emblema de la seua aposta pel turisme cultural i de qualitat a la província. Així ho ha assegurat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, qui ha conegut l’estat de les obres de rehabilitació de l’edifici al costat de l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués. Tots dos han comprovat que el ritme d’obra avança conforme es preveia, que s’estan complint els terminis i els treballs conclouran a termini a la fi de desembre d’enguany.

El president Moliner ha explicat en el transcurs de la visita que “hem tingut ocasió hui de comprovar com les obres estan portant un excel·lent ritme de treball i com la decisió, el compromís i el coratge que vam emprendre l’Ajuntament de Benicàssim i el Govern Provincial per a rescatar de l’oblit i la desídia que durant anys anteriors hi havia hagut per part d’altres administracions i el desinterés que s’estava demostrant per la Generalitat respecte al futur d’aquesta emblemàtica vila a la platja de Benicàssim, ara aqueixa decisió està veient els seus fruits”.

En aqueix sentit, ha incidit que “també comprovem com en a penes uns pocs mesos els ciutadans de Benicàssim i tots els que ens visiten durant l’estiu especialment podran gaudir d’aquesta joia. Una joia situada en el millor lloc on podem tindre un emblema, que serà sens dubte seu de moltíssimes coses importants que succeïsquen en un futur i que hui, gràcies al compromís de l’Ajuntament de Benicàssim amb l’ajuda de la Diputació, se li obri un futur que no solament serà positiu per al municipi sinó per a tota la província. Perquè Vila Elisa passarà a ser un d’aqueixos elements referencials per a tots els castellonencs i un dels punts de trobada de les coses importants que ocórreguen a la nostra província”.

Convertir Vila Elisa en un espai d’oportunitats

D’acord a la iniciativa que la Diputació està duent a terme en altres espais culturals i patrimonials emblemàtics de la província, el president Moliner ha posat l’accent en l’esforç d’ambdues institucions per “convertir Vila Elisa, un edifici motiu d’orgull de la nostra província, també en un espai d’oportunitats de futur. Vila Elisa, la rehabilitació de la qual ha estat bloquejada durant anys, deixa de ser un problema per a començar a ser una solució, per a ser un edifici ple de futur, d’activitat i d’oportunitats per a aquesta terra fantàstica”.

L’alcaldessa, Susana Marqués, ha assegurat que “aquesta excel·lent restauració de Vila Elisa, al costat de la Torre de Sant Vicent i Vila Ana configurarà les restauracions dels tres emblemes més significatius que té el municipi. Ha sigut un avanç molt important poder aconseguir l’objectiu de veure realitzada aquesta obra tan emblemàtica, tan desitjada, per a ús i gaudi de tots els ciutadans de Benicàssim. Vull agrair que les dues administracions implicades ací en la restauració d’aquesta vila emblemàtica, aquest espai meravellós com és Vila Elisa, ens donem cita hui per a comprovar com en un futur molt breu estarà conclosa l’actuació i gaudida per tots els veïns”.

Dades del projecte

El projecte de rehabilitació de Vila Elisa ha sigut redactat pels arquitectes José Ramón Torno, Carlos Ortega i Aleksandra Mrdja, amb la participació com a assessor emèrit de Manuel Portaceli el redactor original del primer projecte. Els treballs que s’escometran parteixen amb un objectiu primordial, com és respectar la singularitat d’aquest edifici emblemàtic construït en 1943. Però al mateix temps ho dotarà dels espais i àrees de gestió i treball necessaris per a convertir-ho en un lloc de referència per a usos múltiples.
La nova Vila Elisa veurà remodelat completament el seu interior dotant-ho de sala d’exposicions, sala d’actes, saló de recepcions, aules multiusos i aules tecnològiques entre altres dependències que serviran per al correcte funcionament de tot el complex sociocultural.
A més, d’altra banda, l’edifici auxiliar, és a dir, l’antic magatzem, es convertirà en una moderna cafeteria que donen servei de restauració a l’edifici i, probablement al públic de manera oberta.
El projecte de remodelació de Vila Elisa contempla l’actuació sobre tota la parcel·la d’una superfície total de 4263 metres quadrats i els dos edificis que compten amb una superfície construïda entre tots dos de quasi 2000 metres quadrats.
La inversió en els treballs de terminació de l’obra del palauet municipal ascendeix a 1,8 milions d’euros.

Compartir