La Diputació de Castelló oferirà 225.000 euros per contractar informadors turístics

1050

La Diputació de Castelló aposta per dotar als ajuntaments de recursos turístics amb tal d’oferir un servici de qualitat als visitants al confirmar amb 225.000 euros la seua línia de subvencions perquè els consistoris puguen contractar informadors turístics. Així, i acabat de començar este 2018, el Govern Provincial treballa estos dies per a agilitzar la convocatòria d’estes ajudes que ja durant el passat any van permetre la contractació d’informadors turístics en un total de 30 municipis.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha posat en valor estes ajudes. “Generem un recurs fonamental per als ajuntaments, ja que amb estos professionals millorem l’atenció al visitant, generem producte turístic i creguem ocupació en el sector, amb la contractació de persones formades que mantenen la seua activitat durant tot l’any”.

En eixe sentit, Martínez ha explicat la “important labor que complixen estos informadors turístics, que atenen al visitant quan es desplaça al municipi, però que a més estan realitzant una labor de promoció en canals digitals com les xarxes socials que visibiliza els tresors turístics dels nostres pobles”.

«Darrere dels mesos de l’obertura de totes estes oficines els alcaldes ja ens han traslladat l’excel·lent repercussió en el servici i promoció turística del poble, la qual cosa comporta noves oportunitats per a l’economia local«, ha destacat Martínez.

Entre les labors dels informadors turístics es troben atendre als visitants en l’oficina de Turisme, realitzar visites guiades pels museus i atractius del poble, promocionar l’oferta turística en altres destins i en xarxes socials o coordinar accions i esdeveniments durant tot l’any que servisquen com a reclam turístic i cultural.

Nous llocs de treball

Junt amb la millora de l’atenció al turista, la creació d’ocupació és l’objectiu clau d’esta iniciativa del Govern Provincial, també d’acord amb el seu objectiu de consolidar població en els pobles més xicotets de la província.

En esta línia, el vicepresident provincial ha explicat que «en estos moments la Diputació de Castelló és l’única institució que té una línia d’ajudes perquè estos municipis puguen millorar les seues oportunitats de dinamització turística. Crear un lloc de treball sempre és important, però a més en el cas d’un poble xicotet pot ajudar a fer que una família es plantege quedar-se a viure durant tot l’any. I això és el que volem, pobles amb gent i servicis els 365 dies de l’any, ajudar-los a generar eixes oportunitats per a frenar la tendència migratòria de població de l’entorn rural a l’urbà de la província«.

Satisfacció dels alcaldes

Així mateix, els alcaldes de les localitats beneficiades han mostrat la seua «satisfacció pel bon funcionament de la iniciativa, ja que permet treballar en la dinamització turística del poble durant tot l’any, i no sols en època estival, la qual cosa ja es traduïx en un nombre més gran de visitants a l’haver millorat substancialment el servici i l’oferta turística”.

Durant 2017 els municipis que van comptar amb informadors turístics de la Diputació van ser un total de 30: Albocàsser, Alcalà de Xivert, Almenara, Altura, Ares del Maestrat, Benassal, Benicàssim, Cabanes, Catí, Cinctorres, Cirat, Forcall, Xèrica, La Pobla de Benifassà, Moncofa, Montanejos, Morella, Navaixes, Nules, Onda, Orpesa del Mar, Peníscola, Sant Mateu, Segorbe, Tírig, Torreblanca, Traiguera, Vilafamés, Vinaròs i Xilxes.

Compartir