La Diputació de Castelló destinarà una inversió de més de 30 milions per a les carreteres de la província

631

La Diputació de Castelló compromet una inversió de més de 30 milions d’euros per a millorar les carreteres de la província de Castelló en els pròxims cinc anys. Així, el Ple Provincial ha constatat l’ambiciosa aposta de la Diputació per convertir els vials provincials en autèntics ponts de progrés i oportunitats des de la costa a l’interior de Castelló amb l’aprovació d’un contracte de conservació i millora de carreteres de 6,7 milions d’euros anuals en 2019 i 2020, prorrogable a un total de cinc anys. Cal tindre en compte que aquesta inversió senta les bases del que serà una actuació històrica en carreteres que incorpora 700.000 euros anuals més a aquest contracte, al que cal sumar actuacions puntuals que el Govern Provincial pot impulsar al marge d’aquest contracte fins a aconseguir xifres com l’estimada en aquest 2018 d’un total de 9 milions d’euros en carreteres.

El diputat de Carreteres, Juan Bautista Juan, ha explicat que “aquest contracte d’obres i serveis és un dels més importants que realitza la Diputació i afecta a 700 quilòmetres de carreteres provincials titularitat de la Diputació. Suposa un pas més en el nostre compromís amb els pobles més xicotets, amb impulsar la igualtat d’oportunitats en tot el territori i incorpora notables millores que estem convençuts contribuiran a millorar les oportunitats dels nostres pobles a través de carreteres ben conservades, vies de comunicació dels temps actuals i amb alts estàndards de confort per als usuaris”.

Com a principals novetats, el nou contracte de conservació de carreteres reforçarà especialment les labors de conservació ordinària que potencien labors com la millora de la senyalització horitzontal i vertical, la neteja de marges, abalisament i labors similars amb tal d’aconseguir una revisió completa de tota la xarxa en un termini màxim de cinc anys. Es tracta d’actuacions d’elevat impacte en la millora de la seguretat viària. L’objectiu és augmentar la dotació pressupostària per a aquestes actuacions d’alt impacte que tendiran a homogeneïtzar la millora d’índexs d’estat de totes les carreteres de la xarxa provincial.

El diputat ha assenyalat a més que “de forma simultània a les millores d’actuació d’aquest nou contracte està prevista una modificació significativa en el sistema de gestió de les actuacions i informació generades durant el contracte, alineada amb l’estratègia de transformació digital de l’Àrea Tècnica en l’aposta per la modernització de la Diputació que mantenim des de l’Equip de Govern per a ser més útils als ciutadans i ajuntaments”.

La sessió plenària ha tingut altres punts d’interés, com la Declaració Institucional per a minimitzar les molèsties als usuaris de rodalies. Tots els grups polítics han recolzat demanar al Govern i a la Conselleria la gratuïtat del bitllet de rodalies entre Castelló i València mentre duren les obres d’implantació del tercer fil en la segona via de la plataforma ferroviària en aquest tram seguint la mateixa solució que s’ha adoptat en processos similars de millora en altres comunitats autònomes, com en el cas de Catalunya.

També ha acaparat el suport de tots els grups polítics amb representació en la Corporació Provincial la moció presentada pel Grup Popular sobre el sistema de finançament autonòmic. Tots els grups han recolzat instar al Govern d’Espanya a realitzar una reforma immediata del sistema de finançament que possibilite als valencians disposar dels recursos suficients per a poder gaudir d’uns serveis públics de qualitat i permeta, d’igual forma, l’exercici de les competències pròpies.

Quant a la moció presentada pel Grup Popular sobre la problemàtica dels mosquits, ha tirat avant sumant el vot de Ciutadans i amb l’oposició de la resta de grups. Amb això, la Diputació sol·licita la col·laboració de les Conselleries en el treball contra els mosquits, així com a Generalitat la signatura d’un conveni concret per al tractament contra la plaga de mosquit tigre, mosca negra i paparra.

Compartir