Joan Ribó inaugura la Plaça del Marató en honor de la emblemàtica competició

1936

L’Ajuntament ha batejat una plaça del barri de Montolivet amb el nom de La Marató. L’enclavament elegit per rendir homenatge a la carrera que major impacte genera en la ciutat, es troba a l’encreuament de l’avinguda del Professor López Piñero amb el pont de Montolivet, on milers de persones inicien, any rere any, esta prova esportiva que l’any passat concentrà atletes arribats de més de 90 països diferents.

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha participat en l’acte de descobriment de la placa de la plaça de la Marató, i ha manifestat que, amb este gest, «s’escenifica la comunió entre una ciutat i un dels esdeveniments que crec que millor la defineixen».

«Una comunió fruit de l’esforç mamprés fa quasi quatre dècades per membres d’un voluntariós club, la Sociedad Deportiva Correcaminos, que va tindre la genial idea que València començara a ser seu de la prova atlètica més mítica el mateix any que Londres, en 1981», ha explicat.

«Tot i que València no és Londres, aquell club va treballar amb constància per a anar sumant esforços i il•lusions, per fer nostra la seua prova, la prova de tota una ciutat que pot presumir de ser actualment seu de la marató més important d’Espanya i d’una de les més destacades del món», ha afegit.

Joan Ribó ha ressaltat que la marató, a base de paciència i tenacitat, s’ha convertit, al marge de les nostres estimades Falles, en l’esdeveniment periòdic que més visitants i ingressos genera a València i, a més, d’una manera que entronca clarament amb el gir que està donant la nostra ciutat i les principals capitals del món: ser un esdeveniment que fomenta el gaudi dels nostres carrers d’una manera oberta, saludable i solidària».

Per això, ha conclòs, «és un merescut reconeixement que València batege este enclavament, on milers de persones inicien els últims 42 quilòmetres d’un viatge que acaba a la nostra ciutat, com la plaça de La Marató».

En l’acte també ha participat el president de la Societat Esportiva Correcaminos, Paco Borao, qui s’ha mostrat feliç «perquè este reconeixement haja arribat precisament en el 40 aniversari de la creació de Correcaminos i uns pocs mesos abans de celebrar els 40 anys de la Marató de València. Per això és just que ens recordem de les persones que van mantenir esta marató en els moments més complicats i duros».

«Aquí arrencarà el somni de 25 000 corredors el pròxim 1 de desembre, així com el somni d’una carrera i d’una ciutat, que vol continuar creixent i aconseguir esta Etiqueta Platí de la IAAF que ens distingirà encara més com a ciutat i com a gran marató», ha acabat Borao.

Compartir