Éxit de participació en les platges de Castelló durant la temporada estival amb 40.000 persones

903

El parc aquàtic de la platja del Pinar, el Festival de Ioga, els punts d’informació, les biblioteques del mar o els punts bebè han registrat, en conjunt, més de 40.000 usuaris durant la temporada d’estiu. Així es desprèn del balanç presentat aquest matí pel Patronat Municipal de Turisme durant el Consell Rector que ha presidit l’alcaldessa, Amparo Marco, i en el qual s’ha presentat a la gerent del Patronat, Amparo Martínez.

L’alcaldessa Amparo Marco ha donat la benvinguda a la nova gerent i s’ha mostrat convençuda que, amb la seua experiència i la seua trajectòria professional, “va a contribuir a impulsar la transformació de la nostra oferta i el nostre posicionament com a destinació turística en la qual el Patronat Municipal de Turisme està treballant des de fa tres anys”.

El balanç de la temporada turística reflecteix la consolidació d’un esdeveniment com el Festival de Ioga, que en la seua sisena edició ha acumulat més de 9.000 visitants o el parc aquàtic situat en la platja de la Pineda, que entre el 2 de juliol i el 19 d’agost ha sumat entorn dels 10.000 usuaris. Els concerts en la platja del Gurugú, l’oferta esportiva del programa Estiu Esportiu, i la resta d’activitats de dinamització han contribuït a “consolidar l’oferta d’oci de les platges de Castelló durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre”, segons ha destacat la regidora de Turisme, Patricia Puerta.

A més de les activitats, els punts TouristInfo han registrat consultes per part de més de 13.200 persones, fonamentalment procedents de Castelló, la resta de la Comunitat Valenciana, Madrid i Catalunya i també de França, Regne Unit i Alemanya. Les biblioteques del mar i els punts bebè han superat també els 6.400 usuaris.

Marco ha insistit que “el sector turístic representa un dels principals motors econòmics i és clau per a la dinamització de l’economia pel que anem a seguir apostant per promoure i potenciar l’oferta turística d’una ciutat com Castelló”. Entre els exemples, ha citat la creació de la marca Castelló Gastronòmic, amb esdeveniments com el concurs internacional Arrocito de Castelló o el bufet temàtic amb 12 plats típics que se celebrarà el pròxim 18 d’octubre a Madrid.

Quant a l’ocupació hotelera, els mesos de juliol i agost han marcat els millors percentatges. Així, s’han situat per sobre del 70% d’ocupació dotze dels 14 hotels de la ciutat (onze durant el mes de despesa), sobretot els situats en el Grau, una dada que mostra un bon comportament de la demanda durant els dos mesos centrals de la campanya turística d’estiu.
El pàrquing d’autocaravanes ha tornat a registrar un 100% d’ocupació al juliol i agost, amb majoria de procedència de turisme nacional i, en menor mesura, d’estrangers europeus (francesos, alemanys, italians, belgues, etc). Al setembre la tendència s’inverteix i el turisme estranger representa el 80% dels usuaris.

Compartir