El Sexenni de Morella reb l’ajuda de 70 voluntaris de Protecció Civil

749

La Diputació de Castelló ha desplegat un dispositiu de 70 voluntaris de Protecció Civil per a ajudar al normal desenvolupament de les activitats del Sexenni de Morella discórrega sense incidents. Aquesta actuació està coordinada amb el propi Ajuntament de Morella, que és qui ha sol·licitat la col·laboració a la institució provincial

El diputat del Consorci de Bombers, Luis Rubio, àrea també responsable de Protecció Civil, ha assegurat que “col·laborem cada vegada amb més ajuntaments, que requereixen els nostres serveis per a garantir el millor servei possible en aquells esdeveniments i activitats multitudinaris, que superen les seues pròpies capacitats en moments puntuals, com és el cas del Sexenni”.

La Diputació ha consolidat l’Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil com un servei fonamental per als municipis en el desenvolupament d’actes multitudinaris. Quan es compleixen cinc anys de la seua fundació (el primer acte de servei que va prestar va ser el FIB de 2013), aquesta agrupació creada per iniciativa del president Javier Moliner ha realitzat ja un total de 1.689 serveis i mobilitzat a un total de 6.756 voluntaris per a poder prestar-los.

Cal tindre en compte que actualment l’agrupació compta amb 125 voluntaris que presten servei al total dels 88 municipis adherits, que tal com assenyala Rubio “aquests pobles són més del 70% de tots els municipis de la província que no compten amb el seu propi servei de Protecció Civil, la qual cosa és un èxit d’implantació molt important tenint en compte que només existeix des de fa cinc anys”.

Cal tindre en compte que durant aquest temps en el qual el servei s’ha anat consolidant a la província, l’agrupació ha creat tres unitats específiques que són: la Unitat Logística, la Unitat Sanitària i la Unitat Canina de Cerca i Rescat.

Millor equipats
Quant a les instal·lacions, Rubio ha recordat que “tenim dues bases provisionals en la zona nord, al parc de bombers dels Ports a Morella, i en la zona litoral situada a Almassora. Estem avançant en la dotació d’infraestructura permanent amb la construcció de la base definitiva de Protecció Civil en la zona sud en L´l’Alcora”.

Compartir