El Castell d’Onda millora per ser més inclusiu

712

L’Ajuntament d’Onda ha millorat el museu del castell per a fer-ho més inclusiu en un projecte global d’accessibilitat per a tot el recinte. En aquest cas, el vídeo que explica la història del Castell es projecta en diversos idiomes, però ara també en llengua de signes i amb subtítols amb l’objectiu de fer arribar a tots els visitants el valor d’aquest important recurs patrimonial d’Onda. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha visitat el castell d’Onda, a dos dies del començament de la Fira Medieval, i ha comprovat de primera mà les accions que es van a desenvolupar per a millorar els accessos al castell per a crear un itinerari accessible que permetrà el pas a la Alcazaba des de la porta del Castell passant pel Museu amb una inversió de 145.000 euros que destinarà la Generalitat a través de Fons Feder.

Així, Ángel Badenas, tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, ha acompanyat al representant autonòmic i ha explicat que “des de l’Ajuntament estem adherits al Codi Ètic del Turisme Valencià i ho hem plasmat en un projecte per al nostre major reclam turístic. Aquestes accions ens van a posar en la primera línia de castells accessibles perquè pensem en totes les persones que vénen a gaudir del gran patrimoni natural i cultural de la nostra ciutat”.

Per la seua banda, Colomer ha destacat “l’aposta d’Onda pel turisme inclusiu i accessible, en sintonia amb els valors del Codi Ètic que ara s’han integrat en la nova llei d’Oci, Turisme i Hospitalitat. Atendre a aquest segment de la demanda que és el de les persones amb diversitat funcional és una obligació ètica i moral i també interessant des del punt de vista econòmic” i ha afegit que “des del nostre departament hem col·laborat estretament amb Onda per a engegar el projecte d’accessibilitat i volem agrair i felicitar a aquest Ajuntament pel treball que s’ha fet per a fer de l’hospitalitat una bandera, que a més de ser èticament responsable, també és un avantatge competitiu”.

Badenas ha conclòs que “en el castell, al llarg del temps, s’han dut a terme molts treballs, sobretot de recuperació. Però ara la nostra aposta és per millorar un altre tipus de qüestions que ho facen més fàcil de visitar per a totes les persones que així ho desitgen. Anem a seguir sol·licitant l’ajuda de totes les administracions, que sempre s’han implicat amb aquest monument i volem agrair a Francesc Colomer i tot el seu equip que hagen apostat per Onda tal com ho porten fent des del principi de legislatura. Per a aquest equip de govern el turisme és una important font de dinamització econòmica i ho vam demostrar des del primer dia que vam accedir al càrrec i anem a seguir treballant per potenciar que les visites a la nostra localitat, a més d’augmentar en nombre, augmenten en qualitat i tinguen una bona experiència, ja que la millor publicitat del nostre patrimoni és la que es realitza per un visitant satisfet”

Compartir