Educació ha realitzat més de 2.500 treballs de mantiment d’escoles durant la legislatura

705

Més de 2.500 incidències resoltes en els 40 centres educatius públics amb que compta Castelló és el balanç d’actuacions empreses des del programa de manteniment d’escoles, inclòs en el Pla Integral de Reformes impulsat per la Regidoria d’Educació al començament de la legislatura. En aquests tres anys, que han coincidit amb els últims tres cursos escolars, l’Ajuntament ha invertit un total de 1.250.839 euros per tal d’escometre les actuacions de reparació i manteniment necessàries per a garantir el perfecte funcionament i aprofitament de les instal·lacions públiques de la ciutat.

Es tracta d’unes actuacions indispensables a causa de l’estat d’abandó, deteriorament i deixadesa que tenien els col•legis públics de la ciutat durant els últims anys. Ara, el manteniment de les escoles és una prioritat de l’Ajuntament de Castelló per tal de que estiguen en el millor estat i condicions possibles amb l’objectiu de dignificar l’escola pública i el desenvolupament del treball diari als centres educatius. És per això, que el regidor d’Educació, Enric Porcar, ha manifestat que “hem augmentat en un 15% el contracte de manteniment d’escoles que començarà a aplicar-se en octubre i es notarà de forma notable en la quantitat d’actuacions que podrem fer en les escoles”.

El Pla Integral de Reformes es va posar en marxa al juny de 2015, al poc d’arribar el nou equip de govern a l’Ajuntament. Va ser un projecte conjunt de les regidories d’Educació i d’Ordenació del Territori “perquè el manteniment d’escoles ha estat una de les línies que clarament hem apostat des del govern municipal des de l’inici de la legislatura”, explica el regidor d’Educació.

Porcar ha ressaltat que “des d’un primer moment hem tingut clar que havia de dependre del regidor d’educació perquè és qui té més contacte amb els equips directius dels centres”. Així, l’edil ha destacat que “hem aconseguit disminuir el temps de reacció front a una incidència ja que hem millorat el protocol de comunicació i resposta per part de l’Ajuntament i els tècnics vinculats al manteniment d’escoles”.

Compartir