Cullera reforça l’atenció sanitaria per a la celebració del Medusa Sunbeach

744

El Departament de Salut de la Ribera reforçarà el personal dels centres sanitaris de la Zona Bàsica de Cullera amb motiu tant de la cinquena edició del Festival Medusa Sunbeach, que se celebrarà entre els dies 8 i 13 d’agost, com de la festivitat del 15 d’agost.

Així ho ha comunicat aquest matí la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Isabel González, en la reunió mantinguda amb l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor; el promotor del Festival Andreu Piqueras, i la gerent d’Ambulàncies Barrada, Karina Miñana.

D’aquesta forma, es reforçarà el Punt d’Atenció Continuada (PAC) del Centre Sanitari Integrat (CSI) de Cullera amb 4 persones més (1 administratiu, 1 zelador, 1 infermera i 1 metge) en horari de vesprades que, en el cas del servei d’Infermeria s’allargarà fins a les 24 hores.

Així mateix, els dies 10, 11, 12 i 14 d’agost es reforçaran els professionals ja existents en el torn de guàrdia, amb 1 metge i 1 infermera més, de manera que el servei d’Urgències disposarà d’un total de 3 metges i 3 infermeres. També s’ha previst reforçar el dissabte 11 d’agost, el servei d’Admissió amb 1 persona més, de 15 de la vesprada a 8 del matí de l’endemà.

Al costat d’això, els dies 10, 11 i 12 una infermera experta en emergències es desplaçarà fins a l’hospital de campanya del recinte del Festival Medusa Sunbeach, en horari de 21 hores a 9 hores, per a gestionar els trasllats als centres sanitaris de les possibles urgències que puguen produir-se. Cal destacar, en aquest sentit, que el CSI Cullera serà la base d’una ambulància habilitada per l’Ajuntament de Cullera, que contribuirà a agilitar els trasllats sanitaris.

Com a mesura complementària, s’obrirà el Consultori Auxiliar Oasi el dia 15 d’agost (festiu), fins a les 23 hores, amb 1 zelador, 1 infermera i 1 metge.

Totes aquestes actuacions garanteixen el reforç assistencial d’aquesta Zona Bàsica motivat per l’increment de població que registra Cullera aquests dies, degut tant al propi Festival, com a la festivitat del 15 d’agost, que atrau nombrosos turistes fins a les platges del litoral del Departament de Salut.

Centres oberts durant l’estiu

Aquests reforços vénen a completar l’atenció sanitària que s’està prestant aquest estiu en la Zona Bàsica de Cullera, on es mantenen oberts tots els centres sanitaris.

Així, al CSI Cullera, que roman obert les 24 hores del dia, tots els dies, i al Consultori Auxiliar Oasi, que ofereix servei de dilluns a divendres, de 9 a 23 hores, se sumen els consultoris del Raval, amb atenció de dilluns a divendres de 8 a 15 hores; El Racó, amb atenció mèdica de 8 a 11 hores els dilluns, dimecres i divendres i atenció infermera de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores; Mareny de Sant Llorenç, amb consulta mèdica els dilluns de 8 a 10.30 hores i d’Infermeria els dilluns i divendres, de 8 a 9.30 hores, i El Faro, amb servei mèdic els dilluns, dimecres i divendres, d’11.30 a 15 hores, i els dimarts i dijous, de 8 a 15 hores, i d’Infermeria, de dilluns a divendres, de 8 a 15 hores.

Cal recordar que el Departament de Salut de la Ribera ha destinat aquest estiu prop de 2,9 milions d’euros per a atendre les substitucions de vacances del personal sanitari i els reforços desplegats en les zones de major afluència turística.

Compartir