Amparo Marco encapçala un viatge institucional a Japó amb la Cambra de Comerç, l’UJI i PortCastelló

2196

Una delegació castellonenca, encapçalada per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat rumb al Japó amb l’objectiu d’impulsar l’economia local, promocionar els productes del territori en el mercat nipó i concretar l’agermanament amb la ciutat d’Ube. Marco aprofitarà aquesta visita per a continuar afermant les sinergies amb la Cambra de Comerç, la Universitat Jaume I i PortCastelló i donar una espenta al sector empresarial.
L’alcaldessa ha destacat que l’Ajuntament, la Cambra, la Universitat i el sector empresarial “estem junts en el projecte i defensarem el potencial econòmic de Castelló”. En aquest sentit, ha subratllat la “gran oportunitat que suposa consolidar relacions amb el Japó amb l’objectiu d’impulsar l’economia local i generar ocupació”.
La ceràmica, els cítrics i el foment del talent a través de la investigació seran els principals temes que marcaran l’agenda institucional. “El Japó és un gran mercat per als productes agroalimentaris i industrials, per la qual cosa explotarem al màxim cada minut d’aquesta visita per a promocionar el nostre producte local a empreses, universitats i institucions nipones”, ha explicat la primera edil.
Juntament amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, viatgen la presidenta de la Cambra de Comerç, Dolores Guillamón; el president de l’Autoritat Portuària, Francisco Toledo; el vicerector d’Internacionalització de l’UJI, Joan Antoni Martí; la vicerectora adjunta de Mobilitat Acadèmica i Pràctiques Internacionals, Eva Camacho, i el responsable de Relacions Internacionals d’UBE Corporation Europe, Pablo Cruz.
D’altra banda, Castelló acollirà el 26 i 27 de novembre de 2019 la 21a edició del Fòrum España-el Japó, així que aquesta visita permetrà, segons Marco, “continuar traçant l’estratègia de col•laboració amb les institucions japoneses perquè el fòrum siga un èxit”. A més, l’alcaldessa continua ferma amb la seua aposta pel talent local, així que un dels reptes de la visita és “impulsar la col•laboració en investigació, a través de l’UJI, ja que l’intercanvi d’estudiants és una altra oportunitat per a rendibilitzar el talent jove dels dos països i crear sinergies”, ha ressaltat.

Compartir