Almassora reforça l’oferta formativa amb cursos especialitzats de ceràmica i activitats de temps lliure

616

Les Regidories de Joventut i d’Ocupació d’Almassora han presentat dos nous programes formatius per als sectors ceràmic i d’activitats d’oci i temps lliure. La finalitat del consistori és “millorar les perspectives professionals i impulsar el reciclatge professional amb cursos especialitzats en dos sectors generadors de treball en les nostres comarques”, en paraules del responsable de la delegació d’Ocupació, Roger Beltrán.

D’aquesta manera, ambdues iniciatives estan bonificades pel consistori i inclouen tant formació teòrica com a pràctiques en empreses, en les quals “a més d’aplicar els coneixements adquirits, l’alumnat pot iniciar el camí de l’inserció laboral”, ha destacat Beltrán.

Detalladament, el curs de Decoració Digital Inkjet que ofereix l’Ajuntament d’Almassora com a membre del Pacte de la Ceràmica és gratuït para persones aturades i té 50 hores de classes presencials i altres 60 de treball pràctic en empreses. Per a inscriure’s és necessari disposar de permís de conduir i formalitzar la sol·licitud abans del 14 de setembre. Les sessions teòriques s’impartiran a Vila-real i tindran prioritat per a accedir al curs les persones que compten amb experiència prèvia en el sector ceràmic.

Per la seua banda, Joventut ha ampliat la seua oferta formativa amb la introducció del nou curs de Director/a d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil, el qual s’estendrà d’octubre de 2018 a juliol de 2019. “La programació està concebuda amb l’objectiu que estudiants i persones que treballen puguen compaginar l’activitat amb aquesta formació, que permetrà a l’alumnat assumir tasques de coordinació d’equips professionals i accedir a llocs de major responsabilitat en treballs vinculats a l’oci”, ha destacat el regidor de Joventut, Xavier Trenco.

En aquest cas, la formació serà impartida per la Federació Valenciana de Cases de Joventut com un dels punts del conveni subscrit amb l’administració local i el cost bonificat de la matrícula per a tot el curs serà de 285 euros. El termini d’inscripció ja està obert i per a accedir és imprescindible estar en possessió del diploma de monitor o monitora de temps lliure.

Els participants disposaran de 290 hores de classes teòriques que s’impartiran a l’Ateneu Jove cada dissabte de la vesprada de 16.00 a 21.00 hores, en les quals aprendran a planificar projectes educatius, gestionar personal i realitzar treballs d’avaluació. Finalment, hauran de completar 120 hores de pràctiques professionals, una fase per a la qual tindrán un termini de dos anys des de la finalització de la formació teòrica.

Compartir