Alacant presenta el projecte intercultural als barris de la ciutat

1115

La regidoria d’Immigració de l’Ajuntament d’Alacant que dirigix l’edil socialista Gloria Vara, ha presentat a més de quaranta associacions d’immigrants, festes, comerciants, i els veïns de Pla Carolines Altes i Baixes Campoamor i Sant Antón, en el Centre Cultural les Cigarrerres, els resultats de l’estudi denominat “Projecte d’Interculturalitat en barris”.

L’estudi realitzat amb entrevistes a les trenta-sis entitats i associacions de veïns, comerciants, fogueres, religioses i d’immigrants, durant els mesos de novembre i desembre, s’ha dut a terme per a analitzar l’entorn dels barris del Pla Carolines Altes i Baixes, Campoamor com a antesala a la posada en marxa d’activitats orientades a fomentar la cohesió i convivència intercultural.

En esta trobada realitzada ahir a la vesprada, a més, es va donar a conéixer els programes que es van a dur a terme en els esmentats barris del municipi, com el Programa de Cohesió Social des de l’escola, l’obertura de la nova seu de l’Oficina d’Atenció a Persones Migrades (PANGEA) en el Panteó de Quijano, i el Programa de Formació Permanent per a Persones Migrades.

Per a Vara esta trobada ha suposat “una aposta ferma per a col·laborar en conjunt amb tots els agents vinculats a la zona d’actuació” i ha afegit que “s’ha donat a conéixer el treball que desenrotlla la regidoria amb tots els programes en què s’està treballant activament, per a posar en valor la cohesió i la integració de tots els ciutadans”.

Finalment l’edil ha expressat la seua satisfacció darrere de la trobada mantinguda ja que segons paraules de Vara “hui, hem donat un pas més, un nexe d’unió entre l’Ajuntament i els barris

Des de l’àrea d’Immigració informen que alguns dels programes presentats corresponen principalment a l’obertura de la nova seu de l’Oficina d’Atenció a Persones Migrades (PANGEA) en el Panteó de Quijano, sumant-se així al centre ubicat en la Zona Nord.

A més, el Programa de Cohesió Social des de l’escola, iniciativa d’intervenció socioeducativa per al tractament de la diversitat cultural de l’alumnat d’infantil i primària tant d’origen nacional com nascuts en l’estranger en els CEIPS 9 d’octubre, Azorín, Campoamor, Carlos Arniches, Manjón-Cervantes, Pere-Dic, Sant Nicolau de Bari i Sant Roc.

Un altre dels projectes mostrats davant de les entitats assistents, ha sigut el Programa de Formació Permanent per a Persones Migrades per a oferir la preparació de les matèries contingudes en els exàmens DONE-LI (Diploma Espanyol Llengua Estrangera) i CCSE (Coneixements Constitucionals i Socioculturals d’Espanya) a més de l’organització de diverses activitats d’immersió lingüística permanent en els idiomes oficials de la Comunitat Valenciana.

Finalment, la regidoria ha donat a conéixer el Consell Local d’Immigració en què estan representats totes les entitats i veïns de la ciutat d’Alacant, i en el que es tracten temes vinculats al fenomen migratori el plenari del qual se celebrarà en els pròxims dies. Així com la resta d’activitats que es realitzen des de la regidoria donant una visió completa de la mateixa.