Alacant organtiza un dispositiu especial de tràfic per a garantir l’accés als col·legis afectats per obres

216

La Policia Local d’Alacant ha organitzat un dispositiu especial juntament amb la Sala de Control de Trànsit amb motiu de l’inici del curs escolar per a coordinar l’accés als col·legis dels Centres educatius Salesianes, Maristes i l’IES San Blás, afectats per les obres del carrer Illa de Corfú i aconseguir així la menor afecció possible al trànsit.

Des de la regidoria d’Urbanisme que coordinen les obres han mantingut diverses reunions amb els centres educatius perquè informen sobre les alternatives proposades als pares advertint-los que no es podrà accedir en vehicle fins a la porta del colegio.la Policia Local estarà situada en deu punts per a coordinar el trànsit i els pares hauran de deixar els cotxes en els dos aparcaments provisionals habilitats amb accés des del carrer Isabel Fernández per a traslladar als xiquets als col·legis caminant, ja que els treballs en la vorera que dóna accés als centres ja han finalitzat.

Així mateix informar que els autobusos escolars dels centres si podran arribar fins a l’interior dels col·legis a través d’un punt amb control policial, i des de la sala de control de trànsit es coordinaran els semàfors i aconseguir així la menor afecció possible .

Obres de reurbanització en l’Avinguda Illa de Corfú.
L’Ajuntament d’Alacant ha impulsat unes obres de reurbanització al carrer Illa de Corfú, prolongant-la com a eix de connexió entre els dos principals viaris que són la Gran Via i la Via Parc, dotant-la d’un carril bici, a més d’espais oberts arbrats i serveis de xarxa elèctrica i sanejament. El pressupost total és d’1.099.558 euros, projectat a través d’inversions financerament sostenibles .

A través d’aquesta acció s’aconseguirà un trànsit més fluït, especialment en els horaris d’entrada i eixida dels centres educatius. A més, es dotarà a la urbanització de tots els serveis necessaris així com la renovació dels existents, inclosa la *repavimentación al complet, que constitueix el primer tram d’actuació que s’està duent a terme en la zona.

Així mateix, i amb l’objectiu de renovar la funcionalitat de la zona i complir amb els protocols d’accessibilitat i mobilitat, es realitzarà l’ampliació de voreres, abastant la banda d’aparcament per a dotar de sobreanchos a les portes d’accés dels centres escolars, situant al costat d’elles estacionaments adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres de reurbanització aconseguiran evitar desnivells, reduint les altures de les vorades de forma considerable, desapareixent en el cas del carril bici i buscant unes altres maneres de fer visible la diferència entre espais com amb vegetació, o nous colors o textures.

Compartir