Alacant licita varies les obres, entre les que destaquen la façana i els banys del Mercat

814

La Junta de Govern Local celebrada hui a l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat l’adjudicació del contracte de les obres del projecte de “Rehabilitació de façanes i condícies del Mercat Central d’Abastos d’Alacant” a favor de l’empresa NOVUM PROJECTES INTEGRALS, S.L. amb un import total de 247.808 € amb Iva inclòs.

Des de l’Ajuntament d’Alacant s’han impulsat aquestes obres amb l’objectiu de rehabilitar la façana del Mercat Central d’Alacant i les seues condícies, donant així resposta a la necessitat de millorar l’estat d’un edifici històric de la ciutat com és el nostre Mercat d’Abastos, inclòs en el catàleg d’edificis protegits d’Alacant i que data del 1932, i compta amb més de 86 anys d’antiguitat.

El projecte inclou la rehabilitació completa de la façana, així com la renovació i adaptació de les instal·lacions industrials. Paral·lelament, també es rehabilitaran les condícies situades a l’interior del mercat, tant de la planta baixa com de la primera planta, dotant-los de nou equipament sanitari, nova presa de reg i desguàs per a un correcte manteniment, així com la realització d’una redistribució dels espais interiors d’aquests.

Inversions financerament sostenibles

La Junta ha aprovat hui els Planes de Seguretat i Salut dels dos contractes d’inversions sostenibles amb un import total de 2.015.107,28 €.

D’una banda, s’ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut de les obres incloses en el projecte de condicionament de la senda per als vianants i incorporació de l’itinerari bici d’accés a la platja d’Urbanova aprovat el passat 5 de juny amb un pressupost de 616.934,23 € a favor de PAVASAL EMPRESA CONSTRUCTORA, S.A.

Recordar que l’itinerari comptarà amb una senda per als vianants i ciclista a banda i banda de la via, ambdues estaran protegides mitjançant una barrera de seguretat feta de fusta i acer per a dotar d’una major seguretat a vianants, ciclistes i conductors.

Així mateix, en la sessió celebrada hui també s’ha aprovat el Pla de Seguretat i Salut en el Treball per a executar les obres del contracte de reparació de danys produïts per temporal de pluja en camins del terme municipal d’Alacant presentat per l’empresa INVOLUCRA, S.L. que es va adjudicar en la sessió de desembre de 2017 amb un import d’1.398.173,05 €.

El projecte té com a objectiu la reparació de camins i carrers de les partides rurals per a restablir la normal accessibilitat a aquests nuclis poblacionals. D’aquesta forma, es cobreix així una petició històrica necessària per a millorar l’entorn rural de les partides del terme municipal d’Alacant, així com la seua deterioració.

Concessió de subvencions

D’altra banda, la Junta ha aprovat la concessió de subvencions a entitats associatives sense ànim de lucre per a abonar el segon pagament corresponent al 30% restant de la subvenció amb un pressupost total de 7.487,20 € a favor de les següents entitats: UPAPSA, AIEM, COCEMFE, AODI, Associació Parkinson d’Alacant, AEBHA, FIBESORD, APANAH, Associació de Pares Autisme de la Comunitat Valenciana i ADACEA. Les subvencions adjudicades oscil·len entre els 500 i els 1000 euros.

Compartir