La Junta Mayor de Hermandades y Cofradías edita 20.000 ejemplars de ‘El capuchino’

2128

La Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa, que presideix Alfredo Llopis Verdú, ha presentat “El Caputxí 2020” en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat a l’Ajuntament d’Alacant amb la presència del regidor de Festes, Manuel Jiménez.

L’edil ha definit la publicació com una “joia informativa que s’ha convertit en una guia perfecta i molt ben documentada per a seguir les desfilades processionals”. S’ha congratulat, a més, “perquè en el conjunt dels seus 160 pàgines trobem tota la informació precisa per a no perdre’ns cap detall de la Setmana Santa 2020”.

Jiménez també ha avançat que “després de les celebracions de Setmana Santa es completarà l’expedient sol·licitat pel Ministeri de Cultura per a aconseguir la declaració de Festa d’Interés Nacional”

Alfredo Llopis ha incidit “en el nou disseny que ho fa més senzill de llegir i consultar”. Ha destacat el “component visual, avalat per la qualitat de les fotografies”.

S’han editat 20.000 exemplars a tot color d’una publicació la portada de la qual, original de Lorenzo Guardiola, representa la campana del pas de la Germanor *Stabat *Mater, que processiona en la vesprada del Dimarts Sant. El paper és d’un gramatge que possibilita una millor qualitat d’impressió.“El Caputxí” 2020 ha augmentat el nombre de pàgines respecte al passat any. Així, de 96 ha passat a 106. Per a facilitar una millor llegibilitat s’ha augmentat la grandària de la lletra. La coordinació per a l’edició del volum és responsabilitat de Pedro José Ruiz Moles.

Il·lustracions de nazarenos

Una altra de les novetats de la publicació és que han tornat a ser incloses i actualitzades les tradicionals il·lustracions identificatives dels nazarenos de les diferents germanors i confraries. S’han afegit, a més, les de les recent fundació. Totes aquestes aquarel·les són obra de Sara Sofía Picó Tato, llicenciada en Belles arts. Com ha ressenyat Llopis, “s’ha basat en els traços dels anys setanta per a aconseguir una uniformitat i que completen una sèrie quasi inapreciable dels diferents anys de la seua realització”.

Fotografies

El conjunt d’imatges de “El Caputxí 2020” són fruit del treball de l’equip de fotògrafs de la Junta Major. Ho componen Vicente Martínez, Lorenzo Guardiola, *Vanderley *Tejeiro, Federico Cano, Tony Díez i Julio Marín *Atuse.

Es completa la publicació amb la inclusió, al costat del quadre d’horaris per dia, d’un plànol d’Alacant amb els recorreguts del conjunt de les confraries i germanors, des de l’eixida a la recollida. Totes elles apareixen diferenciades en colors diferents per a una major llegibilitat.

Compartir