947

El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha informat dels últims acords als quals ha arribat el Consell Escolar Municipal recentment. El primer d’ells ha sigut l’aprovació d’un nou reglament pel qual es regirà a partir d’ara el Consell. Per a garantir l’aprovació d’aquesta nova regulació es van crear fins a cinc comissions compostes per membres del mateix per a realitzar aportacions i millores. Segons el regidor, finalment s’ha arribat a l’aprovació “d’un reglament més modern i que fomenta una major participació dels membres del Consell i de les comissions que d’ell es deriven”.

Porcar ha destacat “la creació d’aquestes cinc comissions per a treballar i implicar els membres del Consell». Aquestes delegacions es divideixen en la comissió d’escolarització; convivència i igualtat; formació professional; Castelló Educa; i la cinquena, i més innovadora, la creació d’un grup que treballa al voltant de les activitats complementàries i extraescolars que arriben als centres educatius. «Aquestes cinc comissions estan compostes per membres del Consell Escolar que es van oferir voluntàriament per a formar part de les mateixes, i que en les setmanes pròximes seran convocats per a començar a treballar», ha explicat l’edil.

Un dels acords que es va establir durant les reunions del Consell Municipal Municipal ha sigut la compareixença del regidor d’Educació, Enric Porcar, en cadascuna de les seues sessions anuals per a explicar els pressupostos. De fet, en una de les últimes sessions del Consell, el regidor va presentar les previsions per als comptes de 2019, així com va realitzar una comparativa amb el pressupost dels últims anys i va evidenciar la creixent evolució que ha experimentat en aquests últims anys.

«Tot aquest procés ha fet visible la dimensió de l’educació en l’Ajuntament de Castelló i quina ha sigut la seua evolució en aquests quatre anys» ha assenyalat Enric Porcar, afirmant «que és una de les coses que havíem plantejat dins del reglament i que, per primera vegada, jo, com a regidor d’Educació, vaig transmetre i vaig facilitar a la resta dels membres del Consell Escolar».

Altres acords
El Consell Escolar Municipal també va acordar que el centre de referència de secundària per al col•legi Vicent Marçà serà l’IES Bovalar. A més, quatre col•legis més optaran pròximament la votació per a implantar la jornada contínua: Bernat Artola, Isabel Ferrer, Fadrell i Antonio Armelles.

Compartir