991

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha volgut fer públic el reconeixement de Castelló al tennista Roberto Baptista per la seua trajectòria esportiva. Marco ha rebut a Bautista en el despatx d’alcaldia com a representant dels ‘talents’ de Castelló, i ha elogiat els èxits de l’esportista com “un exemple extraordinari” de la qualitat professional dels castellonencs que estan portant fóra el nom de la ciutat.

Bautista ha agraït el reconeixement del Consistori en incloure-ho com la portada de la revista de el ‘Mapa del Talent’ de la ciutat i ha signat un dels exemplars. “Roberto Bautista és un referent de superació, esforç i sacrifici que hem d’ensenyar com a exemple a les noves generacions, és un orgull per a tota la ciutadania de Castelló”, ha reiterat Marco.
Roberto Bautista ocupa en aquests moments el número 24 en el rànquing de l’ATP. Professional des de 2005, va ser guanyador d’una medalla d’or i una altra de bronze en els Jocs Mediterranis celebrats en Pescara en 2009. Va guanyar el seu primer torneig ATP World Tour en 2014, any en el qual va aconseguir el lloc 14 en el rànquing i el premi al tennista amb millor progressió de la temporada. “Un balanç que li consolida com un grandíssim esportista”, apunta l’alcaldessa.

Marco ha reiterat els esforços municipals per ajudar a la joventut a cercar un millor futur, com en el cas de Bautista, i ha recordat, en eixe sentit, que l’Ajuntament ha aprovat la primera línia de subvencions per a recuperar el talent i afavorir la tornada de joves castellonencs residents en l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana. Segons Marco, es tracta d’una “iniciativa que persegueix recuperar als que es van veure obligats a emigrar com a conseqüència de la crisi i l’augment de l’atur juvenil”.

Així doncs, Marco ha posat l’accent en la importància de mantenir als bons professionals en la ciutat, per la qual cosa ha ressaltat un doble benefici en el programa de ‘tornada’. D’una banda, “l’economia de Castelló recuperarà uns actius que poden servir de gran ajuda per a la recuperació econòmica i, d’altra banda, la iniciativa farà possible la volta de molts joves, que es van anar a l’estranger per obligació, amb el dany emocional que açò va suposar i segueix suposant per a les seues famílies”, ha explicat.

Compartir