893

L’Ajuntament ha celebrat hui l’homenatge que anualment rendix la Policia Local, amb motiu de la festivitat d’este cos de seguretat. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit l’acte de lliurament de condecoracions que distinguix el treball d’agents, enguany un total de 122 persones, i ha agraït «la seua tasca per garantir el compliment escrupolós dels deures i els drets».

Abans del lliurament de distincions, que s’ha celebrat a la central de la Policia Local, l’alcalde ha ressaltat «el suport de l’alcaldia al treball que va realitzar la policia, recentment, en la prevenció de la venda il·legal de productes falsificats». «Em sembla que és una actuació que la policia té l’obligació de fer i, després de veure tots els informes, la policia ho va fer correctament respectant a les persones migrants», ha aclarit.

«Hem de respectar estes persones, en una situació realment vulnerable, però tots hem de respectar la legalitat i lluitar contra la venda il•legal de productes que perjudiquen, i molt, per una banda al comerç, i també la mobilitat de les persones que es mouen per les voreres i per les zones per a vianants», ha afegit.

Durant l’acte, l’alcalde ha estat acompanyat de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i d’altres membres de l’equip de govern, així com del Comissari Principal Cap de la Policia Local, José Serrano. En la seua intervenció ha destacat que la Policia Local «contribuïx a garantir el gaudi de la democràcia, la seguretat i la tranquil•litat que la ciutadania tant valora». De fet, ha manifestat, «la nostra policia, que ha sigut pionera a rebre preparació per a fer front al terrorisme gihadista, als delictes d’odi, als matrimonis forçats o als crims d’honor, desenvolupa un ampli ventall de funcions que van de les estrictament policials en l’àmbit de la seguretat ciutadana, a unes altres que tenen a veure amb el compliment de les ordenances municipals, la pacificació de la mobilitat o amb l’assistència i ajuda a les persones quan es troben amb problemes i hi busquen solucions».

120 NOUS EFECTIUS

Joan Ribó també ha recordat que el Govern de la Nau ha aconseguit posar en marxa nous processos d’accés per a incorporar nous efectius i ha ressaltat la faena que està fent l’Ajuntament per a renovar, per a millorar les seues condicions. «Ja han eixit les llistes dels 52 aprovats en l’oposició d’oficial de Policia Local. No hi havia hagut cap oposició d’este tipus des de 2005, fa tretze anys. D’altra banda, les 50 places de Policia Local convocades recentment corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPE) del 2018. A estes 50 places cal sumar-ne les 40 de l’OPE del 2017 i les 30 de l’OPE de 2016, que va ser el primer procés opositor en una dècada». «Pel que fa al procés opositor d’estes 30 places està molt avançat i prompte s’incorporaran a la plantilla municipal, de forma que en tan sols tres anys hem aprovat ja 120 places noves de Policia Local de València, una xifra històrica davant la llei seca que es va imposar en l’etapa anterior durant deu anys, amb zero places convocades», ha informat.

Per últim, Ribó també ha parlat de les iniciatives pioneres de la Policia Local de València, esmentades abans, de la funció dels efectius policies com a educadors en els col•legis de la ciutat. «I per descomptat -ha destacat- la tasca d’este cos a l’hora combatre la violència de gènere amb la creació d’una unitat especialitzada que està duent a terme una gran labor». «També s’ha reestructurat i potenciat la Vuitena Unitat de districte i molt prompte començarà a prestar servici la Unitat Canina creada per a perseguir, fonamentalment, el delicte de venda de droga a la menuda», ha conclòs.

Per la seua banda, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat «la col•laboració de la Policia Local amb altres cossos i entitats, la seua funció mediadora i de prevenció, així com la seua tasca permanent com a cos policial de proximitat i de resolució de conflictes». La regidora, que ha tingut paraules d’agraïment per a tots i totes els que treballen per a millorar l’espai de convivència, ha destacat la tasca d’alguns membres que hui han rebut homenatge.

L’agent Javier Martínez Cano, per la seua intervenció per a protegir uns menors davant l’amenaça d’un gos perillós; l’agent Raquel García Pérez pel rescat d’una persona desapareguda, i dels agents David Ayllón Moreno i David Molina Salvador, pel salvament d’una persona en un incendi. Entre els servicis reconeguts també estaven el dels agents Antonio Magadalena Lara, per la seua intervenció amb un atracament amb armes de foc. La Policia hui també ha destacat la tasca de personal extern com ara dos fiscals o un tinent coronel i un comandant del Cos de la Guàrdia Civil, entre altres; ha entregat medalles per servicis destacats i per trajectòries exemplars. A més, com és habitual, també s’ha reconegut el servici públic prestat pels membres del cos que s’han jubilat enguany, i a títol pòstum a qui ha faltat en actiu, enguany un inspector i un agent.

L’acte, en el qual també han participat el delegat delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, el Secretari Autonòmic de Justícia, Ferran Puchades; el director general de l’Agencia de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel; i la Fiscal Cap Provincial, Teresa Gisbert, ha conclòs amb la intervenció de la Banda Municipal i una desfilada de vehicles i cavalls de la Policia Local.

Compartir