Castelló projecta la bioconstrucció amb un mural en Rafalafena

623

La Regidoria de Transició Ecològica destaca que aquesta tècnica impulsa l’economia circular

La La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló projecta la bioconstrucció a través d’un nou mural decoratiu realitzat amb materials respectuosos amb el medi ambient i per empreses de proximitat. La serigrafia llueix al parc de Rafalafena i va ser dissenyada durant la segona edició de les Jornades Construint i Alimentant Alternatives.

“La bioconstrucció utilitza materials més sans i saludables, més innocus que els tradicionals i sense additius; que fomenten l’economia circular en ser reciclables o reciclats. Una tècnica que redueix la generació de residus i millora l’eficiència energètica. També aposta per productes de proximitat i ajuda a l’economia local”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ressalta que la bioconstrucció es presenta com una alternativa per a minimitzar l’impacte en el medi ambient, reduir el consum i despesa energètica i incidir en la lluita contra el canvi climàtic.

El mural al parc Rafalafena va ser elaborat per la cooperativa Okambuva amb la col·laboració de voluntaris apuntats durant la II Jornades Construint i Alimentant Alternatives. L’activitat va consistir en una pràctica de muralisme i esgrafiat amb calç procedent d’una empresa de l’entorn.

La Regidoria de Transició Ecològica va col·laborar l’any passat en diferents tallers de bioconstrucció i va impulsar en la primera edició de Construint i Alimentant Alternatives la construcció d’un banc amb tapial tradicional, format per palla i fang.

Compartir